fbpx

Труд, любов и постоянство са трите думи, които отекват в съзнанието ми от историята за живота на Пенчо Семов. Наскоро срещнах отново този невероятен българин в книгата на Ивайло Кунев „Забравените истории на България. 7 урока за лидерство“. Горещо препоръчвам да прочетеш поне тази история. Мен лично ме просълзи и изпълни с възхищение и преклонение пред благородната душа на Пенчо Семов.

Той е сред най-големите индустриалци и богати хора на своето време. Понесъл е изключително трудни и жестоки удари от съдбата. И въпреки всичко, добротата и великодушието му са впечатляващи.

Филантропската му дейност е изумителна – подпомагал е сиропиталища, възрастни хора, образованието на младежи, дарявал е сгради и средства за различни каузи.

Ръководел е работата на емблематичната вълненотекстилна фабрика „Успех“ в Габрово с девиза си „Любов, труд и постоянство“. Тези три думи, все още стоят на стените на фабриката…

Смисълът на трите думи и привеждането им в действие показват пътя към успеха. Положените от нас усилия в работата, която вършим, заедно с любовта, която влагаме в нея и малките стъпки, които правим ден след ден, ще направят пътуването ни към нашите цели и желания удовлетворяващо, приятно и успешно.

Pin It on Pinterest

Share This