fbpx

Когато започнеш да обичаш себе си – вдъхновяваща реч на Чарли Чаплин

❤ Обичайте и бъдете обичани! ❤

Любовта е всичко!
Можеш да я откриеш навсякъде и под всевъзможни форми. Тя се е спотаила в усмивката и целувката на детето, в прегръдката на любимия, в нежното докосване на мама, в подадената приятелска ръка, в часовете на съзидателно творчество, в красивата песен на птиците, във вълшебния залез на деня, в приказния шум на морските вълни и бурните ветрове в планината…

❤ Всичко е любов и любовта е всичко! ❤

Любовта надниква плахо и от огледалото. А там ще видиш най-важният човек, на когото да се обясниш в любов и да кажеш „Обичам те!“. ❤

Днес споделям с теб реч на Чарли Чаплин по повод 70-тата му годишнина. Съществуват мнения, че великият актьор не е авторът им. Независимо от тези противоречиви мнения смятам, че посланието в тези думи е по-важно: Когато започнеш да обичаш себе си, започваш да живееш!

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че болката и страданието са само предупредителни знаци, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича „автентичност“.

Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно мога да засегна някого, ако го пресирам да изпълни желанията ми, преди да им е дошло времето, и човекът още не е готов… дори този човек да съм самият аз. Днес наричам това „уважение“.

Когато започнах да обичам себе си, престанах да копнея за друг живот и видях, че всичко, което ме обкръжаваше, ме приканваше да израствам. Днес наричам това „зрялост“.

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства съм на правилното място, в правилното време и всичко се случва в точния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това „увереност в себе си“.

Когато започнах да обичам себе си, престанах да крада от собственото си време и да правя грандиозни планове за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, което обичам да правя и което вълнува сърцето ми. Правя го по собствен начин и с моя собствен ритъм. Днес наричам това „простота“.

Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което вреди на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отдалечаваше от самия мен. В началото наричах това „здравословен егоизъм“. Сега знам, че това е „любов към самия теб“.

Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е „скромност“.

Когато започнах да обичам себе си, отказах да живея в миналото и да се тревожа за бъдещето. Днес живея само в настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това „осъществяване“.

Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и да ме разболее. Но когато го свързах със сърцето си, той ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка „мъдрост на сърцето“.

Повече не е нужно да се боим от спорове, конфронтация и всякакви проблеми със себе си или с другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам: „Това е животът!“
.“

Отбележи месечинките на бебето по закачлив и креативен начин

Сега ще ви разкажа за чудното ни приключение с бебе Катрин. С майка й поставихме началото на традиция – да отбелязва всеки месец до навършването на една годинка на синеокото й бебче с различна декорация, с която да внесе разнообразие, цвят и мноооого настроение в снимките. ⁣⁣

Решихме, че ще бъде по-интересно, ако направим декорацията тематична. Темите определихме от седмия месец. Юли бе посветен на сезона на дините🍉, който беше в разгара си. И както ще забележите на снимките на голямото парче диня, на което е изписано „7 месеца“, има 7 семки. Всяко останало по-малко парченце диня има съответно по 1,2,3,4,5 и 6 семки. 😊⁣

През август бебето модел на Артуално навърши 8 месеца. Месецът на морските приключения, безгрижието, жаркото слънце, нежния бриз, соленото море, босите крачета и … русалките! 🧜‍♀️Катрин се превърна в синеока русалка, заобиколена от мидички, морски кончета и водорасли.⠀

За снимките за „месечинката“ й през септември сътворих частична декорация, свързана с темата за училището. Книгите и ябълката са символ на знанието. Към композицията добавих няколко по-малки ябълки, две моливчета, а също така и линия, която отмерва не колкото и да е, а точно 9 см. ☺️ 

Катрин отбеляза навършването на следващата й месечинка (10 месеца) сред декор с хелоуинска тематика. 😊 Както винаги за мен бе огромно удоволствие да участвам в сътворяването на декора за снимките:

🍁книги за заклинания и магии;
🍁вълшебни пръчици;
🍁обувка на вещица;
🍁свещник;
🍁шишенца и бурканчета със съставки за магически отвари;
🍁табелка с надпис 10 месеца;
🍁страшна котка;
🍁котел с крачета на вещица;
🍁мишлета и прилепи;
🍁есенни листа и тикви.

Съвсем в тон с времето навън, Катрин отбеляза навършването на 11-тата й месечинка сред падащи снежинки. 😊 Изработих 10 плътни снежинки – 5 в бяло и синьо и 5 в бяло и сребърно, които отброяват 10-те изминали месеца от раждането на Катрин. А 11-тата снежинка е скрита зад надписа 11 месеца. Допълнително изрязах още снежинки в бяло, сребърно и синьо, хей тъй – за разкош и за украса на дома за предстоящите празници.

А темата за първите й 12 месеца бе пате. Направих банер, в който майка й постави снимка от всеки месец, едно голямо пате с надпис 1 година и няколко топера за мъфини отново с пате.

Използвам случая да изкажа своята благодарност на майката на Катрин, че ме направи част от това приключение! 💝 Поздравявам я за нестихващия ентусиазъм и енергия да запечата в снимки месечинките от първата година на Катрин! Благодаря ти за прекрасните кадри, @evis.photobook! ❤️ 📸 Последвай профила й в Инстаграм!⁣⁣

Харесва ли ти идеята да отбележиш месечинките на бебето си по нестандартен и креативен начин? Ако отговорът е „Да!“, то тогава не се колебай, а се свържи с мен!

9 идеи за снежни игри и забавления с децата

Представям ти няколко идеи как да се забавляваш с децата в снега през зимата. Допълни списъка с твоите игри и забавления в коментар!

1️⃣ Духайте сапунени мехурчета! Гледайте как замръзват във въздуха, ако температурата е под 0 градуса.

2️⃣ Направете стоножка от снежни топки, нека детето преброи топките. После използвайте за битка или стрелба по движеща се цел – например бягаща мама. 😂

3️⃣ Битка със снежни топки – любима игра на малки и големи. 😊

4️⃣ Снежен човек.⛄️ Вземете камъчета за очи и копчета, морков за нос, шапка и шал. Намерете пръчки за ръцете. Може допълнително да поиграете като се опитате от разстояние и подхвърляйки да поставите шапката на главата му или пък да пробвате да му сложите носа със завързани очи. А опитвали ли сте да направите снежен човек с главата надолу. Пробвайте!

5️⃣ Ангели в снега. Може допълнително да се направи състезание – например кой ще направи най-много ангели за 2 минути.

6️⃣ Дърпане на въже. Дърпането на въже в снега е далеч по-приятно, отколкото на тревата, защото се приземяваш на по-мекичко. 😊

7️⃣ Спускане с шейна – трябва ти шейна, лек наклон и сняг. А може и с найлон – спускане в стил 90-те. 😅

8️⃣ Прескачане на снежна топка. Направете голяяяяма топка, която да прескачате.

9️⃣ Снежна крепост/ замък или дори цял град. Използвайте кофичките и лопатките за пясък, които най-вероятно отдавна сте прибрали.

Облечете се топличко и бегом навън за снежни игри. 🙂 ⛄️❄️

Сподели в коментар 📩 коя е любимата ти снежна игра?

Идея за подарък: Есенни феи от вълна

С трепетно вълнение споделям един любим проект – есенните феи, които изработих от вълна. Сътворих ги като подарък за две пораснали момичета и надявам се да ги зареждат с много усмивки и приятни емоции.☺️

Феичките могат да се причислят към Валфдорските кукли, които са изключително популярни в Европа и САЩ. Те са вдъхновени от природата и са изработени изцяло от вълна. Този вълшебен материал не задържа прах, не абсорбира миризми, а също така е хипоалергенен – тоест не би могъл да предизвика алергични реакции.

А сега накратко ще отговоря на два от най-често задаваните въпроси за Валфдорските кукли.

Какво представлява куклата в стил Валдорф?
👉Понятието Валдорфска кукла (наричана още кукла Щайнер) произлиза от философията на Рудолф Щайнер, основателят на валдорфското образование. Обикновено този тип кукли са изработени от естествени влакна – като вълна, памук или лен – от пълнежа през косата до дрехите им.

Защо валдорфските кукли са без лице?
👉Валдорфските кукли имат минимални черти на лицето или никакви, за да провокират въображението, да култивират способност за „вътрешно изобразяване“ и да насърчат ученето чрез вълшебния свят на въображението при децата.

Следващите феички/ кукли са в процес на творене, но вече са с коледна и зимна тематика.❄️Те са прекрасно допълнение към домашния интериор – могат да намерят почетно място на коледната елха, в детската стая или да красят нечие работно пространство. Подари (си) ръчно сътворено изделие с много любов! ❤️

Тук можеш да видиш брошката прасенце от вълна.

Брошка прасенце от вълна

Представям ти брошката прасенце, което наскоро направих като допълнение към подаръка на една принцеса. Когато го видя, по лицето й се разнесе широка усмивка, и тя въодушевено сподели, че за пръв път вижда прасенце със сини очички. 🐷

Прасенцето е направено чрез иглонабиване и е изработено изцяло от вълна. На гърба му има игла, с която може лесно да бъде прикрепено към дреха. Материалът е изцяло натурален и е хипоалергенен. По изделието не полепва и не се задържа прах.

Сравнително отскоро се докоснах до този вълшебен материал – вълната. Омагьосана съм. Оказа се, че иглонабиването ми носи безкрайно удоволствие, спокойствие и хармония. На мен определено ми действа като терапия и активна медитация.

Плъстенето на вълна е стар български обичай. Чрез мокро плъстене се изработват различни изделия – дрехи, чанти, шалове, шапки, пантофи, обувки, играчки, декорации, брошки… Чрез иглонабиване могат да се изработят празнични декорации (Коледа, Великден, Баба Марта), украса за дома, малки играчки, елементи за бижута, дори картини.

Тук можеш да видиш есенните феи от вълна, които сътворих с много любов. 🍁🧚‍♀️ ❤️

Pin It on Pinterest