fbpx

Познатият ни свят се променя с екстремни темпове. Затворихме се вкъщи, за да забавим разпространението на коронавируса и да защитим най-уязвимите членове на обществото. Може би имахме нужда да поспрем лудия си бяг, да преосмислим ценностите и живота си, да се обърнем навътре към себе си…

Несъмнено всичко, което се случва със света, ще се отрази и на всеки един от нас. Положителното в цялата ситуация е, че най-накрая ще имаме възможност да отделим повече време на семейството, на дома си, ще намерим време за самоусъвършенстване, четене на книги и придобиването на нови знания.

Редица български платформи и сайтове предоставиха достъп до избрани обучения напълно безплатно. Много консултанти също предложиха услугите си безвъзмездно. По-долу ще ви представя тези, за които успях да намеря информация или по някакъв начин ме намериха. Ще споделя и някои платформи и обучения на английски език. 😊

ОБУЧЕНИЯ за деца и ученици

 • Уча.се
  Всички 16 000+ видео урока и теста в Уча.се стават БЕЗПЛАТНИ до 29.03.2020 г.
  Уча.се предоставя видео уроци и тестове по всички предмети от 1-ви до 12-ти клас, както и за 4-та предучилищна група, съобразени с учебната програма на МОН и с учебниците, по които се учи и преподава.
 • Khan Academy – безплатно, безсрочно
  на български език за деца от предучилищна възраст до 12-ти клас
  на английски език за деца от 2 до 7 години
 • Издателство „Просвета“ и Издателство „КЛЕТ България“ предоставят свободен достъп до всички електронни учебници от 1-ви до 10-ти клас и познавателни книжки за деца от детските градини и подготвителните групи.
 • Безплатни ресурси от БГ Учебник за ученици
 • Образователна програма „С БНТ на училище“
 • Facebook група, в която Павлина Върбанова от Как се пише? предлага помощта си онлайн всеки делничен ден от 15:00 до 16:00 часа за разясняване на правописните, пунктуационните и граматичните правила в българския език и за обсъждане на конкретни примери. Добре дошъл е всеки с добронамереното желание да научи нещо, но предимство имат учениците от VII, Х и ХII клас, на които им предстоят изпити.

Обучения за възрастни

Предстоящи уебинари и семинари

Здраве, настроение и развлечение

Още една добра идея е да започнеш да слушаш подкасти. Не пропускай да чуеш „Свръхчовекът с Георги Ненов“! Очакват те 181 свръхчовешки епизода, в които историите, опита и мъдростта на наши съвременници, вдъхновяват да вярваш в мечтите си, да действаш и да вървиш с непоклатима увереност в собствените си способности.

Ако ресурсите по-горе не ти стигат, виж и тази полезна статия на chitatel.net – „Списък с 40 безплатни образователни сайта“, в която може да намериш още съкровища.

Да не забравяме, че и YouTube е пълен с видеа и канали, които предоставят полезна, образователна или развлекателна информация. 😊

Нека в този момент насочим фокуса си да се развиваме и да помагаме с каквото можем на хората около нас.

Наминавай и поглеждай публикацията, тъй като ще я допълвам. Ако ти е била от полза, сподели я с възможно най-много хора, за да можем да си бъдем максимално полезни в този изпълнен с предизвикателства период. 

Публикацията е допълнена с нови източници на 26.03.2020.

Pin It on Pinterest

Share This