ARTualno

Превключи към версия за настолен компютър

Танцово студио "Дуенде" ви кани на летни танцови работилници "Музиката - Музата на танца"

Оценете тази статия
(0 гласа)
Летни танцови работилници "Музиката - Музата на танца" Летни танцови работилници "Музиката - Музата на танца"

Танцово студио „Дуенде” има удоволствието да Ви покани на първата част на летни танцови работилници, които ще се проведат на тема „Музиката - Музата на танца” на 14 юли 2012 г.

В първата част на танцовите работилници ще бъде представена музиката като първопричина за създаване на различни танцови форми, които възникват вследствие на субективното отношение на изпълнителя или хореографа. Музиканти и танцьори ще се докоснат заедно до различни жанрове и стилове и ще създадат неповторимата атмосфера на живото изпълнение, преминавайки през детския танц, брейк и хип-хоп културата, класическия танц, танцовия театър, импровизацията.

Програма:

10 ч. - 11 ч. - Класически балет - деца от 4 до 7 години;

  • I част - Основни понятия в класическия танц;
  • II част - Разучаване на „Китайски танц” - музика - П. И. Чайковски.

11 ч. - 12 ч. - Модерен балет-деца от 7 до 12 години;

  • I част - Основни понятия в модерния танц;
  • II част - Разучаване на танц „ Нямам търпение да стана цар”- музика - Елтън Джон (от мюзикъла „Цар Лъв”)

16 ч. - 17 ч. - "Troublemakers crew"

  • Breakdance showcase (танцово представление - брейк демонстрация);
  • Breakin' / Party Rockin' workshop (кратък клас за начинаещи по основи на брейк танца и парти-рок от 70-те);
  • Музика ще пуска Иван Величков "Stinky" - funk, rap, soul, jazz.

17 ч. - 18 ч. - Класическата музика и модерния танц - Танцово студио „Дуенде” - Изграждане на модерна танцова комбинация на основата на класическа. Изпълнение на живо - Виктория Каридова (цигулка);

18 ч. - 19 ч. - Практическа работа със съвременни техники и съвременни стилове - Танцово студио „Дуенде”. Анализ и разучаване на танц „Ехолалия” по музика на “Dead can dance”;

19 ч. - 20 ч. - Джазът!!! - Танцов театър - Танцово студио „Дуенде” представя миниатюра „Желанието” (за непреодолимата част от същността ни, показана със средствата на танцовия театър) - музика Джон Маклафлин и Шакти;

20 ч. - 22 ч. - Демонстрация на съвременни методи на работа в танца - Танцово студио „Дуенде”;

  • Танц-импровизация върху “Болеро”;
  • Танц в група-усещане за темпоритъм при групова работа, следване замисъла на партньора и динамиката на действието.

Изпълнения на живо Ивайло Христов (перкусии) и Нима Гуше (експериментална музика).

 

Танцово студио „Дуенде” - Пловдив е създадено с основна цел популяризиране на съвременните техники в танцовото изкуство и осъществяване на спектакли и дейности, спомагащи за обогатяване на обществените представи за танца и танцовият театър като основни сценични форми в модерното изкуство. В работата на студиото се използват различни съвременни танцови техники и елементи от танцов театър, методология и принципи, доказани в европейски и световен план от най-изявените хореографи в танцовото изкуство.
"С „Танцовите работилници” искаме да направим първата крачка към промяна на обществените нагласи, привличайки вниманието на пловдивската публика към съвременните тенденции в изкуството чрез един по-различен модел на представяне на продукцията от наложения до момента." - споделят организаторите.

„TROUBLEMAKERS CREW” са хип-хоп крю (отбор, група) с основна област на действие „bboying“ (breakdance) и „DJing“, създадено в края на 2005 година. Организатори на събитието "PLOVDIV PROJEKTS" - ежегодно парти на открито, единствено по рода си в България, имащо за главна цел сплотяването на хип-хоп обществото и връщането на истинските ценности и послание на хип-хоп културата.
При наличието на желаещи да научат „това-онова“ (каквито най-вероятно ще има), в залата ще се проведе кратък семинар, съдържащ малка част от танцовите движения, използвани в хореографията, представена от „TROUBLEMAKERS” по-рано.
Така танцът – универсална форма на общуване, възникнала по улиците на Ню Йорк Сити в началото на 70-те, ще достигне и до Вас.

Перкусионистът Ивайло Христов е роден на 27.04.1978. Един от възпитаниците на джаз студиото Нов музикален център 1995-1998 г. През 2006 г. завършва Пловдивски университет - социология. Свирил с различни рок, блус и джаз формации. В момента свири с група Assamblend.

Оставете коментар

Всички полета отбелязани с (*) са задължителни. Позволено е използването на HTML код.

ARTualno - Твоят пътеводител в света на танците, музиката и театралното изкуство! | Шаблон и дизайн GavickPro.

Нагоре Версия за настолен компютър