ARTualno

Превключи към версия за настолен компютър

Школа за ориенталски танци "София бели денс"

Оценете тази статия
(1 глас)
Невена Тачева като солист в “Аладин и вълшебната лампа” Невена Тачева като солист в “Аладин и вълшебната лампа”

Основател на школа за ориенталски танци "София бели денс" е Невена Тачева.

Невена Тачева е един от изгряващите артисти на България в областта на египетските ориенталски танци. Тя започва да изучава основите на ориенталския танц с Евелина Папазова.

От септември 2009 г., Невена започва да пътува редовно до Гърция, за да посещава разнообразните танцови събития организирани там. В тогавашното много по-развито гръцко общество на ориенталските танци, Невена има възможността да се обучава при различни световно признати учители като Жилина (Jillina Carlano, USA), Мохамед Казафи (Mohamed Kazafy, Egypt), Ракия Хасан (Raqia Hassan, Egypt), Принц Каямер (Prince Kayammer, Greece) и много други.

Невена Тачева мечтае да допринесе за развитието на обществото на ориенталските танци в България. Поради тази причина в началото на 2009 г. Невена започва да работи в тясно сътрудничество с Анелия Атанасова (Anjela), като ко-организатор на серията от ориенталски танцови спектакли в България “40 дни и 1001 нощи”, поставени в Русе през 2010 г., София през 2011 г., както и в град Варна в края на 2012 г..

Междувременно, тя продължава да изучава класически ориенталски танци и фолклор с различни локални и гост учители в България – Милена Давидова (София), Изида (Izida, Bulagria/Germany), Шамс (Shams Bellydance, Bulgaria/Italy).

През лятото на 2010, напътствана от много важен неин учител – Изида – Невена започва да пътува ежемесечно до Германия, за да задълбочи знанията и уменията си в областта на ориенталския танц. Там тя посещава интензивни семинари с д-р Гамал Сеиф (Dr. Gamal Seif, Egypt/Germany), Аладин Ел Коли (Aladin El Kholy, Egypt/Germany), Калед Сеиф (Khaled Seif, Egypt/Switzerland).

В началото на 2011, Невена се включва за година и половина в проект за танцов театър – Аладин и вълшебната лампа – с директор д-р Гамал Сеиф (Dr. Gamal Seif, Egypt/Germany). Активно вземаща участие в проекта като групов танцьор и солист, тя се концентрира над изучаването на техниката на модерния ориенталски танц, учи импровизация и артистичност в танца. Повече за театъра може да прочетете на официалния му сайт.

През септември 2011 г. тя се премества в Германия, за да може по-лесно да посещава многобройните фестивали там, учейки с международно признати хореографи и учители като Момо Кадус (Momo Kadous, El Mahalla, Nile Delta/Germany), Раджа (Rajaa Dussart, Marocco/France), Айза Лафур (Aisa Lafour , The Netherlands) и много други.

През септември 2012 г. Невена на връща в София, България, където продължава дейността си по развитието и разпространението на ориенталските танци.

 

За контакти: 

тел. (България): (+359) 883 33 20 86

тел. (Германия): (+49) 157 83 89 89 54

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

twitter.com/bellydancersbg

youtube.com/nevenatacheva

www.sofiabellydance.com

Още в тази категория: « Арт школи Т.А.Й.М.С. Dance Academy »

1

 • Бистра

  Здравейте!
  Искам да Ви попитам къде се провеждата тренировките, от колко часа и приемате ли начинаещи?
  Опитах се да се свържа с оказаните от Вас телефони, но никой не ми отговаря.
  Благодаря предварително за информацията.

  Бистра Връзка на коментара

Оставете коментар

Всички полета отбелязани с (*) са задължителни. Позволено е използването на HTML код.

ARTualno - Твоят пътеводител в света на танците, музиката и театралното изкуство! | Шаблон и дизайн GavickPro.

Нагоре Версия за настолен компютър