ARTualno

Превключи към версия за настолен компютър

Детски празник "Стара хартия за нова книга"

Оценете тази статия
(0 гласа)

На 15 септември /неделя/, от 11:00 часа, пред книжен център „Гринуич“ на бул. „Витоша“ №37 за първи път ще се проведе детски празник „Стара хартия за нова книга“. Инициативата цели да покаже на децата как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и да стимулира интереса им към четенето. Всяко дете, което дойде с възрастен придружител и донесе 5 кг стара хартия за рециклиране ще получи нова детска книжка по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. 

 

В програмата са включени много забавления за малки и големи. Традиционният за „Гринуич“ куклен театър ще забавлява децата от 11:00 часа пред книжния център. „Екопак“ ще проведат куиз с много награди и въпроси, чрез които малчуганите ще научат защо рециклирането е важно за разделното събиране на отпадъците. Ще има и викторина с въпроси за любими детски книжки. 

Част от програмата е и магическото шоу „Вълшебните контейнери“. 

„Забавното лятно четене“ ще обяви резултатите от тазгодишната си кампания и ще връчи награди в категориите „Най-четящото дете“, „Най-четящия град“, „Най-четящото училище“ и „Най-четената книга“. Издателство „Ентусиаст“ ще връчи три специални награди на децата с най-интересни коментари от сайта на „Забавното лятно четене“. 

Празникът ще завърши с концерт на изпълнители от музикалното риалити на bTV „Гласът на България“. 

Под наслов „Почисти и прочети“ децата ще се забавляват през целия ден и ще могат да предават хартия за рециклиране и да получат награда книжка по избор до 19:00 часа на 15 септември. 

Организатори на събитието са „Екопак“, книжен център „Гринуич“ и Столична община, партньори са издателство „Ентусиаст“, „Книгомания“ и кампанията „Забавното лятно четене“, а официален медиен партньор е телевизия bTV. 

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова, е патрон на инициативата за насърчаване на детското четене и разделното събиране на отпадъци.

Оставете коментар

Всички полета отбелязани с (*) са задължителни. Позволено е използването на HTML код.

ARTualno - Твоят пътеводител в света на танците, музиката и театралното изкуство! | Шаблон и дизайн GavickPro.

Нагоре Версия за настолен компютър